Kostymklädda svin

Expressen avslöjar idag att Sverigedemokraten Erik Almqvist under ett par års tid farit med osanning och han symboliserar därmed partiets rätta och obehagliga ansiktet. Det gäller såväl synen på kvinnor som på personer som inte passar in i deras mall för vad som är svenskt. Noterar samtidigt att en ung, arg, rasistisk man – Kent Ekeroth är förvånansvärt tyst idag. Att Ekeroth, likt Almqvist, bör lämna alla sina uppdrag och inte minst Sveriges riksdag är för en utomstående självklart. Men partiet fungerar nog inte så. Inte minst om vi likt Lars Adaktusson gör samma reflektion om vad som lockade partiledaren Jimmie Åkesson till Sverigedemokraterna. Adaktusson fångade essensen i detta nyligen i en krönika i Metro:

Just i dessa dagar knackar tusentals människor från krigets Syrien på vår dörr – samtidigt noterar Sverigedemokraterna sina största opinionsframgångar hittills. Enligt partiledaren Jimmie Åkesson är det bara en tidsfråga innan hans parti har lika många väljare som Socialdemokraterna och Moderaterna.

Mot den bakgrunden är det intressant att Åkesson själv gick med i Sverigedemokraterna när politiken var formad av högernationalister och skinnskallar. Både den dåvarande partiledaren och ungdomsförbundsordföranden var organiserade nazister, vid partiets sammankomster var medlemmarna klädda i uniform. Att Åkesson frivilligt sökte sig till ett parti som startades och leddes av nazistsympatisörer stämmer till eftertanke.

 

 

 

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kostymklädda svin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s