Dr. Ramhorn

Bloggen har tidigare konstaterat att läkarna i Sverige inte bara ska göra medicinska bedömningar utan även ansvara för myndighetsutövningen inom socialförsäkringen, allt enligt Sverigedemokraternas förslag. Nu kommer nästa inspel i sjukvården av partiet. Per Ramhorn, socialpolitisk talesperson för Sverigedemokraterna kommenterar partiets vårdsatsning:

– Akutmottagningarna har en nyckelposition i hela sjukhusorganisationen och när akutmottagningarna inte fungerar får det efterverkningar i den övriga vården. Om akutmottagningen fungerar dåligt äventyras medborgarnas förtroende för hälso- och sjukvården i sin helhet, något som Sverigedemokraterna inte kan acceptera. […]

Målet måste vara att alla patienter som tvingas besöka akutsjukvården omedelbart får en kvalificerad diagnos och ingen ska behöva vänta mer än 4 timmar på passande vårdinsats.

Snacka om kostnadsdrivande sjukvård – först ska läkarna omedelbart sätta en kvalificerad diagnos och sedan ska patienten inom fyra timmar få en passande vårdinsats för detta. Det krävs inga direkta medicinska kunskaper för att inse hur orealistiskt och okunnigt detta förslag är. För att överhuvudtaget ens kunna närma sig detta förslaget skulle exempelvis sjukhusens laboratorium få bemanna upp ordentligt dygnets alla timmar för att inte tala om röntgenavdelningarna behov av rejäla personalförstärkningar. Och hur många fler specialistläkare måste det inte finnas tillgängliga för akutmottagningarna nu? Även om detta skulle kunna vara praktiskt genomförbart, skulle den miljard som partiet vill satsa på förslaget knappast räcka till.

Inkilad kollumfraktur är en vanlig och känd diagnos, men ändå inte alltid lätt att ställa, skriver läkartidningen efter ett beslut från Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd som renderade läkare en erinran. Men enligt Sverigedemokraterna ska diagnosen tydligen kunna ställas omedelbart. Så bra att det ska gå så snabbt för då kommer läkarna dessutom hinna med att ta större administrativt ansvar i handläggningen av sjukskrivningarna som partiet också vill att läkarna ska göra.

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Politik, Sjukvård, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s