Vadå jag konspiratorisk?

Det har knappast undgått någon som läser sportsidorna att Zlatan blivit utvisad igen i Milans senaste match mot Fiorentina (som slutade 2-1 till Milan). Och det har knappast undgått någon som läser nyhetssidorna att Milans ägare och tillika Italiens premiärminister, Silvio Berlusconi, har det besvärligt med att hålla ihop sin regering och att han åtalas för sexbrott och maktmissbruk.

Finns det då ett samband mellan Zlatans (tillfälliga) svacka och den rättsprocess som nu väntar Berlusconi? Den lätt konspiratoriske (som bloggen) börjar ana oråd när premiärministern plötsligt blivit mer aktiv i sina uttalande om Milan. Berlusconi uppges bl.a. ha kritiserat Zlatan för hans insats senast och att han vill värva Cristiano Ronaldo från Real Madrid i utbyte mot just Zlatan.

Fotboll anses av många vara världen största sport och är givetvis stort också i Italien. Kommer därför inte utspelen om att värva världens dyraste fotbollsspelare lite väl påpassligt när samtidigt Milans ägare och Italiens premiärminister står åtalad? Alltså en PR-manöver för att byta fokus?

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Italien, Politik, Zlatan. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s