Flexibla Sverigedemokrater

Ok, så mycket klokare blev många kanske inte av alliansens förslag till förändringar i sjukförsäkringen. Den intresserade kan givetvis läsa departementspromemorian eller kortversionen på regeringens hemsida.

Bloggen har tidigare uppmärksammat pressmeddelanden från Sverigedemokraterna och likheten med Nordkorea. Dagens pressmeddelande från SD håller kanske inte nordkoreansk klass, men är synnerligen innehållslöst. Och för de personer som, av någon outgrundlig anledning, skulle tro att Sverigedemokraterna har en politik inom socialförsäkringen misstar sig. Erik Almqvist är Sverigedemokraternas talesperson i socialförsäkringsfrågor och säger i pressmeddelandet:

– Vi vill inte tillbaka till en socialdemokratisk passiviserande bidragspolitik utan tidsgränser där människor närmast förtidspensionerades på löpande band. Men rehabiliteringskedjan måste bli mer flexibel och samordningen mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen måste bli mycket bättre. Att regeringen öppnar upp för mer flexibla bedömningar efter att maxtiden tagit slut är bra men det krävs ökad flexibilitet även under rehabiliteringens gång.

Glasklart – inte? Låt Erik Almqvist förtydliga sig:

– Även om vi och den övriga oppositionen inte är överens om sjukförsäkringens utformning som helhet tror jag att det finns goda möjligheter att nå samförstånd kring en del saker inom sjukförsäkringssystemet. Detta handlar bland annat om ökad flexibilitet och ökad maktförskjutning från handläggarna till läkarkåren.

Sådär ja, läkarna ska inte bara göra medicinska bedömningar utan även ansvara för myndighetsutövningen inom socialförsäkringen. Undrar vad Läkarförbundet och Försäkringskassan säger om det – flexibelt?

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Politik, Sjukvård, Socialförsäkring, Sverige. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Flexibla Sverigedemokrater

  1. Ping: Hänglsen och livrem | Mediebrus

  2. Ping: Dr. Ramhorn | Mediebrus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s