Nu kommer skiten

När det stod klart att valberedningen skulle föreslå Håkan Juholt till ny partiledare för Socialdemokraterna, skrev bloggen:

För övrigt undrar jag hur många journalister som är satta att gräva i Håkan Juholts förflutna – för att tala klarspråk – i hopp om lite skit.

Extrakongressen avslutades igår. Så omtänksamma har alltså media varit att de väntade tills idag med att publicera uppgiften om att den nya partiledarens särbo 2007 dömdes för bedrägeri (bl.a. här, här och här). Medias rättesnöre är, som vanligt, guilty by association.

Nu kommer alltså skiten, som bloggen varnade för. Kan bara konstaterar att media är förutsägbara. Det mest intressanta vore istället att höra hur de resonerade på Dagens Industris (som tydligen är de som hittat ”scoopet”) redaktion inför publiceringen och varför de hållit på informationen ett tag. De grävde knappast upp den här faktan idag på morgonen.

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Media, Sverige. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nu kommer skiten

 1. Thorsten Schütte skriver:

  Det är ingen scoop, det är lägre än Glocalnet. Jag reagerar allergisk mot allt som heter kollektivbestraffning, guilty by association, ingen rök utan eld, snaskande i de personliga förhållanden i kändisfamiljer o s v. Vilka personer vågar till slut att ta ansvar och låter sig väljas till tunga förtroendeuppdrag?

 2. Berndt skriver:

  Ser med spänning fram emot DI-redaktionens svar! 😉

 3. Micce skriver:

  Bra skrivet. Det som är riktigt trist idag är att all media hakar på. Även de s.k. ”seriösa” måste ta upp skräp som publiceras i ”skvallerpressen”.

 4. Kent Karlsson skriver:

  Vi vet alla varför Dagens Industri ”grävde fram detta, när de inte hittade ”sk..t” på Håkan Juholt gick man vidare i grävandet till hans ”kulbo”, för sk…t skulle det grävas efter! Sen att Håkan inte har något personligt ansvar för hennes handlingar var bara en liten obetydlig detalj i sammanhanget!
  Det här är så uppenbart att det enbart har till syfte att skada den nytillträdda partiledaren för Socialdemokraterna då han tydligen upplevs som ett ”hot” mot sittande regering och därmed också ett hot mot SN (Svenskt Näringslivs organisationen)! Ni vet de som är de ”hemliga” partibidragsgivarna till Moderaterna! Kanske är jag konperatorisk i överkant!? Men vi har allt sedan inledningen av förra valupptakten sett tydliga bevis för hur ”högermedia”, timbro, SN och vissa regeringspolitiker i brist på sakliga argument använt sig av ren smutskastning mot oppositionen! Det togs ju t.o.m upp av vissa medier just hur vinklat, till Alliansens fördel, många journalister i tidningarna skrev! Nu kommer de att försöka ”mjölka” ut så mycket som de bara kan av den här historien, allt för att försöka rädda en regering som nu har fått visionstorka och inte kommer längre än till flera jobbskatteavdrag i sin politiska gärning. Kan nog bli jobbigt att ”hålla liv” i detta i 3,5 år, men det är deras problem! T.o.m många Alliansbloggare fördömer den här uppenbara smutskastningen. Heder åt dem! Men Ungmoderaterna, Timbro anställda och anställda i Reinfeldts propagandaministerium lär fortsätta att sitta på olika debattforum och försöka framstå som moralens väktare! Har en människa avtjänat sitt straff och efter det lever ett hederligt liv är ärendet därefter avslutat och inte längre något som varken media eller någon annan längre har med att göra! Finns inget i svensk lagstiftning som stöder en evig stigmatisering av människor som någon gång under sitt liv begått ett brott! Jag hade faktiskt tyckt exakt likadant om det varit frågan om en politiker på högerkanten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s