Taskig tajming UD!

Utrikesminister Carl Bildt och migrationsminister Tobias Billström, ska enligt Wikileaksdokument, hänvisat till hedersrelaterade mord och den svenska opinionen för att begränsa antalet irakier i Sverige. Om detta kunde vi läsa i Svenska Dagbladet igår. Samma dag hyllar den andra ministern på UD, Gunilla Carlsson, nätaktivister i ofria länder dit biståndsmedel överförs eftersom här

[…] spelar Sveriges bistånd till stöd för demokrati och mänskliga rättigheter en roll – när det gäller just främjandet av tillgång till nätet eller alternativa publiceringskanaler.

Gunilla Carlsson fortsätter

Att ge människor tillgång till olika informationsverktyg är en viktig uppgift för ett bistånd som sätter friheten främst.

Detta klingar idag falskt. Kritiken mot Carl Bild och Tobias Billström har också varit hård och där en del anser att det har en Sverigedemokratisk touch över det hela. Andra, som LUF, kräver avgång.

Utrikesministern och migrationsministern sa inget inledningsvis. Men när Tobias Billström till slut låter sig intervjuas slår han tidigare finansminister Bosse Ringholm med hästlängder i att upprepa samma svar flera gånger. Hela 19 gånger i samma intervju, enligt Aftonbladet, säger Billström att han inte kommenterar dessa uppgifter. Det är inte bara Ringholms utstrålning Billström har gemensamt med den tidigare finansministern. Och hans chef, Hesa Fredrik, säger förstås inget heller i vanlig ordning.

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Media, Politik, Sverige, USA, Wikileaks. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s