Det finns fler galna föreningar

När jag trodde att bland svenska föreningar, tog Svensk-Kubanska föreningen priset i att stödja förtryck, har det nyss gått upp för mig att det även finns en stödförening till Nordkorea i Sverige – Svensk-Koreanska föreningen. Med anledning av de senaste dagarnas händelser så är givetvis deras version annorlunda än den vi läser om i tidningarna. Visst finns det nyanser av sanningen i tidningarna. Men lika osmakligt blir det att läsa:

Norra Koreas ställningstagande mot imperialism och utsugning, samt det koreanska folkets vilja att leva i fred i ett kulturellt och ekonomiskt självständigt Korea är nämligen allt annat än skurkaktigt. Det är beundransvärt.

I föreningens introduktion till Korea beskrivs även de orätter Japan gjort mot landet. Förvisso, men lika komiskt som innehållet i deras texter, är att den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA  ligger på en japansk domän. 2010 har landet ingen egen domän. Men visst ja, Nordkorea följer knappast modern tideräkning utan lever i det förgångna. Det gör också Svensk-Koreanska föreningen som jag hoppas står utan offentliga bidrag.

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Nordkorea, Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s