Gammal är äldst

Regeringens uppgörelse med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om Afghanistanpolitiken innebar det definitiva slutet på det rödgröna samarbetet. Hemsidan www.rodgron.se är släckt och i dagens partiledardebatt gick Lars Ohly till attack mot Mona Sahlin.

Alla partierna hade studerat Barack Obamas framgångsrika presidentvalskampanj 2008 där sociala medier fick en framträdande roll. Journalisten Martin Gelin, som bevakade presidentvalet, värvades till de rödgröna som nya medier-ansvarig. Nu gick det inte så bra för de rödgröna. Det ska inte skyllas på deras satsning på sociala medier däremot kanske satsningen (om den fortsätter) kan ge effekt i kommande riksdagsval. Tidningen Riksdag & Departement skriver

– Väljarna har i huvudsak följt valet via traditionella medier, i synnerhet tv. De sociala mediernas roll har överdrivits, säger Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation.

Men sociala medier som Facebook kan vara utmärkta i andra sammanhang vilket också bloggen uppmärksammat. Och Martin Gelin kunde notera att sociala medier fick stor betydelse i samband med flygstoppet i våras när askmolnet låg över Europa.

Enligt medieforskaren Jesper Strömbäck som undersökt mediernas roll i det senaste valet, har endast 8 % av det tillfrågade i undersökningen läst en blogg som handlar om samhällsfrågor och politik. Det får en onekligen att fundera på sitt egna bloggande…

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Media, Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Gammal är äldst

  1. Ping: Tala är silver, tiga är guld | Mediebrus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s