Ingen korruption i Sverige

Ibland kolliderar nyheter med nästan kuslig precision (som här). Igår rapporterade Ekot att organisationen Transparancy International varnar för ökad korruption i Sverige. Organisationen ska dessutom ha tagit fram sina uppgifter före mutskandalen i Göteborg. Claes Sandgren sitter i styrelsen för organisationen och sa till Ekot:

– Jag tror att i botten ligger en aningslöshet i Sverige. Vi har väldigt mycket intressekonflikter och oegentligheter av olika slag som vi inte reflekterar så mycket över, säger Claes Sandgren, som sitter i styrelsen för Transparency International Sverige.

Sedan kom idag alltså nyheten om att Moderaternas partisekreterare och tidigare talesperson i miljöfrågor, Sofia Arkelsten, åkt på bjudresa med Shell. DN skriver att resan ska granskas av åklagare vid Riksenheten mot korruption. Men enligt bloggaren Johan Westerholm behöver Sofia Arkelsten inte oroa sig för korruptionsbrott. Han skriver:

Korruption finns inte i den svenska lagstiftningen som term eller begrepp. Inte heller är bristande omdöme eller oförstånd brottsliga.

Han skriver också att Sveriges justitieminister Beatrice Ask reserverade sig mot dåvarande regeringen Perssons proposition mot korruption i Betänkande 2003/04:JUU Korruption. Så förutseende…

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Politik, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s