Kolla fakta Aftonbladet

Rapporteringarna kring de räddade gruvarbetarna i Chile fortsätter. Och med dryga miljarden tv/web-tittare skriver Aftonbladet idag om Allas ögon på el presidente. De spekulerar om populariteten och nästa presidentval. Men de borde kolla fakta först när de skriver:

Chiles gruvminister Laurence Golborne har i dag historiska 87 procents stöd av väljarna och kallas “Golborne Superstar” i den chilenska skvallerpressen. Hans popularitet är så skyhög att man redan spekulerar i om han kommer att konkurrera bort presidenten i nästa val, 2014.

President Piñera behöver inte oroa sig för att bli bortkonkurrerad av sin gruvminister vid nästa val. Presidenten i Chile får nämligen bara sitta en mandatperiod. Annars hade förmodligen den tidigare presidenten Michelle Bachelet suttit kvar och därmed varit den som tagit emot de räddade gruvarbetarna.

För övrigt skrev den här bloggen redan igår om propagandaapparaten:

För Chiles del är därför propagandaapparaten i full gång med att skapa positiv publicitet kring vad som är en otäck och tragisk olycka. Med mer är 1 700 journalister på plats kan president Piñera visa upp ett modernt land som lyckas iscensätta en av det mest dramatiska räddningsaktioner världen någonsin skådat. Den chilenska flaggan syns överallt i bild. Även räddningskapseln Fenix är iklädd Chiles röda, vita och blå färger.

Annonser

Om mediebrus

Statsvetare och frilansskribent som tycker att Seinfeld är det bästa som visats på TV.
Det här inlägget postades i Chile, Media, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s